Späckad solig söndag

Vi börjar bli bortskämda. För nu ligger ännu en härlig dag bakom oss.

Chaplin tävlade agility på Botkyrka BK. Det var en dubblerad klass II-tävling och jag hade bara anmält oss till agilityklasserna, vars banor visade sig vara riktigt bra. Framför allt gillade jag att de krävde lite handling och inte bara bestod av mördande tråkiga raksträckor. Att Yvonne Ahlin dessutom valde att inte maxa hindren och en hyfsad referenstid gjorde inte det hela sämre.

Men det där räcker så klart inte för att man ska få några resultat att skryta med. Vilket vi alltså inte fick. Och det var helt och hållet mitt fel.

I första klassen gjorde jag tabben att höja serpentinarmen alldeles för tidigt i en passage. Så Chaplin trodde att jag var lite konstigt placerad för en tråckling.

Under den andra banvandringen gick jag först fel. När jag insåg att ett hinder inte skulle tas från det håll som jag trodde tittade jag inte på hela sekvensen, utan valde fel handlingsalternativ. Det hade nämligen gått betydligt fortare och blivit bättre om jag hade serpentinat istället för att göra som jag gjorde. Femma med noll fel slutade vi som iallafall. För det fick vi en rulle bajspåsar.

Efter tävlingen träffade vi Linda och gårdshundarna för att träna freestyle. Det gick både bra och dåligt.

Bäst var att det känns som att jag lyckades bli begriplig i Garbos ögon, för hon gjorde faktiskt rätt när hon skulle backa i heel-positionen (alltså höger-fot). Sämst gick det med gammeldansprogrammet. Alla hundar var påverkade av värmen och sen verkade det som att gräsmattan var sjukt intressant. Så antingen hade de nog gödslat den eller så hade ovanligt många picknickgäster valt just den gräsplätten vid Hågelby gård innan vi kom dit.

Dagens hjältinna blev iallafall Garbo. I Botkyrka BK:s klubbstuga hittade hon nämligen en 50 euro-sedel som nån hade tappat på golvet. Och hon väntar fortfarande på sin hittelön.

Garbo hittade 50 euroBad vid Botkyrka BKOch så lite freestyleträning på det

Detta inlägg publicerades i Agility, Freestyle, Tävlingar, Träning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Späckad solig söndag

  1. Arlo skriver:

    Heja Garbo! För den sedeln kan du köpa en stor påse godis!

  2. toktassarna skriver:

    Köp en stor påse godis på Finlandsfärjan 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s