Chaplin tog i och vann

Det blev en ovanlig dag idag. Och då tänker jag inte bara på vädret – värme, sol, blåst, regn, snö och hagel.

Vi var på Haninge BK som hade en dubblerad klass II-tävling. Chaplin deltog i de båda agilityklasserna. Men jag kan inte påstå att jag var direkt sugen på att ens kliva ur sängen.

Jobbveckan har varit så strulig att jag var less på allt. Så igår, när SAgK bjöd medlemmarna på en heldag med banträning i Stockholms Hundsportcentrum, hade jag varken tillräckligt med ork för att hinna i en skitsvår kombination eller tålamod med mina och flickornas misslyckanden. Jag var sur och grinig och ville till slut ingenting. Men det vara bara att åka hem och jobba ett antal timmar till innan det var dags att sova.

Som tur var behövde vi inte gå upp i ottan idag. Inte heller behövde vi åka långt. Men jag höll på att smälla av när jag gick min första banvandring.

Banan bestod av sex raksträckor. Bokstavligen. Iallafall när man som jag serpentinade på två ställen, vilket var det klart snabbaste alternativet. Och lång som fan var den, med maxade avstånd mellan många hinder. Det var svårt att tro att Yvonne hade gjort den, med tanke på hur roliga hennes banor var förra helgen. Men hon bekräftade, med en ursäkt, att så var fallet.

Jag var noga med att använda mig av en del av den träning som vi håller på med på motivationskursen under vår uppvärmning. Men om det var det som gjorde det vet jag inte. Den svala temperaturen bidrog, förstås också. Så trots att hon hade kört tre träningsbanor igår var Chaplin ovanligt mycket på hugget.

Och det visade sig att hon fixade banan asbra. Hon tog i, hon tog för sig och hon läste mig fantastiskt väl – trots att jag var aningens sen i serpentinen på näst sista hindret. För då hade jag varken nån ork eller luft kvar i lungorna.

Resultat Agilityklass II A

Tyvärr bad jag ingen filma loppet. Men i väntan på prisutdelningen funderade jag en del på hur fan vi kunde vinna.

Självklart berodde det först och främst på att många körde bort sig. Men också på att alla balanshinder var med, att det efter varje framförbyte kom ett hinder som Chaplin verkligen drar på (balansen, säcken, A-hindret) och att det bara var ett enda hopphinder som hon kom rakt på efter en lång ansats. Övriga hopphinder skulle tas bakifrån, från sidan eller hade kortare ansats på grund av att det låg en liten sväng före, vilket gör att hon inte hinner börja noja lika mycket. Dessutom var inte hindren skyhöga, utan närmare 25 än 30 cm.

Så jäkla kul. För även om Chaplin har vunnit agilityklass II åtminstone två gånger tidigare har hon aldrig varit helt felfri då.

Hon gick rätt bra i den andra agilityklassen också, som inte bara bestod av raksträckor. Men loppet var långsammare, svajigare och dessutom rev hon ett hinder. Jag tycker att det ser ut som om hon råkar taxera fel och snubblar till över det. Men framför allt kunde jag springa ifrån henne lite i slalom, utan att hon blev för stressad, så att jag hann framförbytet före A-hindret.

Det här var precis vad jag behövde. Nu känner jag mig motiverad att fortsätta med motivationsövningarna som vi har fått i läxa till nästa vecka. Och jag tror nog att Chaplin gör det också.

Detta inlägg publicerades i Agility, Chaplin, Filmer, Tävlingar. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Chaplin tog i och vann

  1. Paola Oscarsson skriver:

    Suveränt! Kanonbra gjort! Grattis, Mari! 😀

  2. Arlo o matten skriver:

    Grattis! Så roligt att se filmen med er!

  3. Mette skriver:

    Vad taggad hon ser ut 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s