Agilitygeniet Garbo i Västerås

När vi kom till säcken i agilityklassen var min ork slut, för det gick liksom inte att gena nånstans på banan. Så hur Garbo begrep vilken väg som hon skulle ta över de fem sista hindren innan vi var i mål fattar jag inte. Jag hade full sjå att hålla mig på fötterna.

Men än en gång visade hon hur otroligt duktig hon är på att läsa av vad jag egentligen menar. Resultatet räckte till och med till kvalårets första SM-pinne.

Tyvärr fick inte Malin igång kameran i tid, så starten i hopploppet är inte med på filmen. Den var vad jag var mest nöjd med i det loppet. Jag visste att om jag var minsta lilla sen vid hinder 3 (push-serpentin) så skulle jag skicka henne helt fel in i slalom. Men hon fick verkligen en asbra väg.

Och när jag höll mig kvar på den bortre sidan av slalom var Garbo som radiostyrd på banan. Hon tvekade inte det minsta mellan de båda tunnlarna, utan lyssnade otroligt duktigt på vad jag hojtade.

Tack och lov gjorde hon detsamma inför balansen i agilityklassen. För inte fan pekade jag i rätt riktning, när jag slängde iväg en alldeles för hög arm. Om det är nåt som jag pekar på så är det A-hindret. Och först är Garbo på väg till det, sen ser det ut som om hon kommer på: ”Det var ju inte alls vad den där virriga kärringen skrek, utan ‘balans’.” Så än en gång – duktig tax.

Över lag skäms jag över mina ständigt lika höga och viftande armar, som straffar sig rejält inför långhoppet i hoppklassen. Det är för sjutton en 22,5 cm låg tax som jag dirigerar. Och just därför är det otroligt nyttigt att få loppen filmade.

Roliga och kluriga banor med en hel del handlingsalternativ var det iallafall. Helt i min och Garbos smak.

Detta inlägg publicerades i Agility, Filmer, Garbo, Tävlingar. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Agilitygeniet Garbo i Västerås

  1. Anneli & Maya skriver:

    Åh vad ni är duktiga! Grattis!

  2. Sofia skriver:

    Så duktiga ni är. Fantastisk hund! Grattis!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s