Chaplin på kurs för små freestylehundar

Chaplin och jag deltog igår i en kurs skräddarsydd för små freestylehundar.

Instruktör var tjeckiska Vanda Gregorová. Bland hennes meriter finns individuellt VM-silver och VM-guld i lag 2012 och en femteplacering i den internationella freestyletävlingen på Crufts med chihuahuan Roxy, och 2012 tog hon EM-guld i lag med chihuahuan Daisy.

I kursen deltog, förutom vi, ännu en dvärgtax (Maggans Millimeter), två chihuahour, yorkshireterrier, chinese crested dog, bostonterrier, dvärgpudel, mops och dansk-svensk gårdshund (Eldor).

Visst fick jag med mig en del tips, till exempel på hur jag ska lära Chaplin att gå slalom mellan mina armar, men kursen var inte bra planerad. Presentationen av Vanda har jag till exempel googlat fram, för någon sådan fick vi inte.

Det hade dessutom varit bra att få veta att vi deltagare själva skulle stå för kursinnehållet och ta upp sånt som vi ville ha hjälp med. Jag vet att det är vad många freestyleförare vill få möjlighet att göra, men vi blev inte informerade om det i förväg. Därför hade iallafall inte jag förberett mig för fem öre.

Jag trodde att Vanda var i Sverige för att berätta om hur hon tränar och tänker när hon koreograferar program till sina chihuahour. Att vi kanske skulle få testa på att göra som hon. Så mycket mer brukar man ju inte hinna på en dag. Men av det blev det tyvärr inget.

Nåt som däremot var skönt var att Renata, som ordnade kursen, har både en fin appellplan och en sval inomhuslokal. I den sistnämnda slapp vi stekande sol och regn. Så vi höll oss pigga och fräscha hela dan.

Linda tog några bilder när det var Chaplins och min tur att bearbeta vad som förhoppningsvis ska bli ett klass II-program.

FörväntansfullNej, hon kan inte så många trickChaplin gör "om""Åttan""Hopp i""Strumpa"

Garbo hade förstås tråkigt. Men hon härdade ut. Bland annat lyckades hon tigga godis av snälla Åsa.

Garbo hade tråkigt

Detta inlägg publicerades i Chaplin, Freestyle, Kurser. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s