Svettigt på Slottshoppet

Trots att Garbo fyller tio om bara några veckor så lyckades hon ta en SM-pinne i en agilityklass med maxade hinder på Slottshoppet i Skutskär i veckan. Inte illa, tycker jag. Hon var himla nära att ta en även i hoppklassen samma dag, men ett par små handlingsmissar från min sida gjorde att vi kom nio hundradelar efter sista pinnplatsen.

Med andra ord körde många av de andra bort sig. Och det var svårt att hålla huvudet kallt i den nästan olidliga värmen. Garbos och mina tabbar stod jag för. Visst, hon bidrog till en, då hon tjuvstartade och tittade in i en tunnel istället för att som hinder två ta ett hopphinder bakifrån. Men hade jag inte varit så jäkla uppjagad vid tanken på att det kunde ske, så hade vi förmodligen klarat den situationen också.

Tävlingen var verkligen superbra arrangerad. Och var det några som tack vare det klarade temperaturen bra så var det hundarna. Det fanns duschar vid varje bana, en lummig skog att värma upp i, en kort promenad genom den ledde till ett hundbad och i anslutning till startområdena fanns det skuggande tälttak med ”plaskbaljor”. Garbo njöt dessutom av sitt svalkande ”kyltäcke” och var hur taggad som helst inför våra lopp.

Det som däremot var uppenbart är att maxade hinder verkligen dämpar hennes fart nuförtiden. Trots att jag fortfarande inte helt har blivit av med min hosta lyckades jag springa ifrån henne, när hon tvingades hoppa höjdhopp. Det kändes inte bra, så jag hoppas att vi slipper det framöver. Domaren som maxade i värmen var engelsman och såna vill inte jag och flickorna tävla för mer.

Malin och jag hade bokat en stuga och passade på att verkligen njuta av vår minisemester. Tävlingsdagarna blev nämligen inte särskilt långa när man bara tävlade i en svårighetsklass. Och när vi var klara åkte vi till Dalälven och lät hundarna bada och slappa en bra stund. Ena kvällen grillade vi och den andra hittade vi en helt okej restaurang i lilla Älvkarleby, där vi bodde.

GarboChaplinGrillmästare MalinVerandanFår vi smaka

Detta inlägg publicerades i Agility, Garbo, Tävlingar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s