Rallyträning i Årsta

Gunilla och Louise på rallyträning i ÅrstaBilden på Gunilla, hennes dotter Louise, Roxa och Tesla är en vecka gammal. Då var vi på rallyträning i Årsta, där en domare är snäll och nästan varje vecka bygger en bana för den som vill träna.

I kväll kom jag och flickorna iväg igen. Och äntligen verkar det som att Garbo har kommit över sin noja för koner och skyltar. Under en period har hon nämligen varit rädd för att gå in i dem.

Självklart har hon alltid tyckt att det har varit mitt fel och blivit helt knäckt när det har hänt, trots att det i nio fall av tio har berott på att hon har släppt i sidled. Framför allt har det hänt i högerhandling.

Visst, vi har inte alls tränat fotgående på höger sida lika mycket som fotgående på vänster. Det sistnämnda har vi ju harvat med till och från i tio år. Högerhandling började vi med först förra året.

De senaste två veckorna har jag, för att vi över huvud taget ska kunna köra banor, försökt att vara otroligt pedagogisk och motiverande. Vi har varit på olika klubbar. Tränat både korta och längre pass. Nära och på avstånd från konerna. Jag har kastat bollar, varit generös med godis och vi har kampat.

Och i kväll i Årsta kändes det helt fantastiskt. Jag upplevde inte Garbo som det minsta orolig. Hon tog sig igenom den avancerade banan superfint, koncentrerat och med stor glädje. I honnören var hon lugn och tyst. Att vi hade promenerat i en och en halv timme innan vi åkte iväg till träningen påverkade förstås också hennes sinnesstämning en hel del.

Men nu känns det som att vi är på rätt väg. Synd bara att vi inte har hunnit träna särskilt mycket på de för oss nya skyltarna. Eller på att göra de gamla skyltarna även i högerhandling.

Jag orkar dock inte hetsa upp mig. Vi får chansa, även om jag inte alls gillar att vara så här dåligt förberedd. För på lördag ska vi debutera i avancerad klass.

Detta inlägg publicerades i Rallylydnad, Träning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s