Tack för allt, Holly

Igår var jag och tog farväl av Divas sista levande kompis, Holly. Ingen fick Diva att känna sig så avgudad av en annan hund som just hon.

Holly och Diva

Men den som Holly älskade allra mest under sina 14 år, 3 månader och 4 dar bland oss var förstås sin matte Linda, som hon sällan släppte ur sikte.

De var otroligt framgångsrika i många hundsporter. Holly erövrade titlarna SE AgCh, SE Ag(hopp)Ch, SE VCh, LPI & II, FDIII och HtMI. Och till exempel på agility-SM 2005 i Borås kom de fyra individuellt.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

I laget Divas stjärnor, som tog SM-silver både 2008 på Öland och 2011 i Solna, var Holly en stöttepelare. Övriga hundar i laget var först Zonette, Garbo och Ester. Och från och med 2010 ersattes Zonette av Kebban.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Under sina sista tävlingsår ägnade sig Holly främst åt freestyle och heelwork. Hon och Linda blev uttagna till landslaget flera gånger och på det första svenska mästerskapet i freestyle, 2009, knep de silvermedaljen.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Sin allra sista tävling gjorde Holly så sent som för en månad sen, på Gårdshundsklubbens rasspecial som i år var förlagd till Degerberga. Där tävlade hon både i agility och rallylydnad nybörjarklass. I den sistnämnda kom hon och Linda tvåa med 96 poäng.

På ålderns höst har Holly dock främst varit en aktiv pensionär och gjort sitt yttersta för att hålla reda på Linda, Ester och Eldor. Då och då även Garbo och Chaplin.

Hela gänget under en lunchpromenad i somras

Gårdagen var obeskrivligt sorglig och till stora delar ofattbar. Det hela gick mycket fort. I onsdags kväll kom Holly, Linda, Ester och Eldor hem från sin årliga jobbresa till de jämtländska fjällen. Och så helt plötsligt sa krutgumman Hollys njurar stopp. Det fanns tyvärr ingenting att göra.

Holly och Linda utanför Södra djursjukhuset

Jag, Garbo och Chaplin är otroligt tacksamma över allt roligt och spännande som vi har fått uppleva tillsammans med Holly.

Stackars Lindas sorg är förstås oändlig.

Detta inlägg publicerades i Hundägarfunderingar. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tack för allt, Holly

  1. Paola Oscarsson skriver:

    Verkligen sorgligt att höra..
    Bilden med dem tillsammans är ju helt underbar! ❤ Vilka polare… ❤
    Beklagar verkligen sorgen för henne.. förstår vad hon går igenom.
    Mina tankar går till Linda…

  2. toktassarna skriver:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s