Vinst i avancerad klass för Garbo

Vinnarna i avancerad klass B på SolvallaJag kände mig inte alls tillräckligt förberedd, men det gick faktiskt bra för Garbo och mig på vår debuttävling i avancerad klass X 2 på Solvalla.

Efter att ha strulat en del i den första klassen, då Garbo och jag bland annat lyckades välta varsin skylt, så slog vi till med en vinst i den andra.

Detta inlägg publicerades i Garbo, Rallylydnad, Tävlingar. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Vinst i avancerad klass för Garbo

 1. Ninnie Lindvall skriver:

  Kul, grattis!

 2. Paola Oscarsson skriver:

  Härligt! Grattis! 🙂

 3. toktassarna skriver:

  Grattis! Välta skyltar, det var imponerande! Vi har kört både att runda dem och att sätta upp baktassar på dem, men hittills inte lyckats välta nån…

  • Mari skriver:

   😀 Garbo har rundat hur många som helst och Chaplin envisades länge med att sätta upp baktassarna på dem. Så jag känner igen det där. Men varje gång jag skickar Garbo till ett hinder blir hon lika förvånad. Jag försöker inbilla mig att det beror på att hon är fokuserad på det vi faktiskt håller på med och inte på att leta efter hinder.

   Det bästa med de välta skyltarna var att Garbo inte blev rädd för att gå in i fler. Det blir hon när vi tränar och då är det bara att avbryta det passet. Men när vi tävlar är vi lika uppvevade båda två, tror jag.

 4. Mari skriver:

  Tack för grattisar. 🙂

 5. Mette skriver:

  Grattis. Måste se om det finns några tävlingar för mig och Tux. Jag har bara inte fattat hur den där honnören går till.

  • Mari skriver:

   Nä, den är ett märkligt moment. Bland annat bedöms honnören av en oauktoriserad funktionär. Man får belöna efter att ha gått banan och före honnören, men i själva rutan ska man bara vara still även efter att 1,5 minut har gått.
   Själv hade jag jagat upp mig en del inför honnören, eftersom jag var rädd för att Garbo skulle börja skälla på mig och kanske störa ekipaget som körde. Men med lite träning så funkade även det. Fast det lär bli värre i mästarklass, då ”stå” är en av positionerna. Det tror jag blir skitsvårt.
   Men visst är det härligt med en sport som funkar bra även för äldre hundar?

 6. BMW o Arlo skriver:

  Stort stort grattis från oss!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s