Mästarklass – nu kommer Garbo!

Så här såg det ut när Garbo och jag vann den ena av våra två starter i rallylydnad avancerad klass med 93 poäng på Solvalla för en månad sen.

Sen dess har vi hunnit göra en start till. På Häverö BK den 7 september. Då lyckades vi få ihop 90 poäng och komma på delad andra plats.

Det har alltså tagit Garbo nio starter i rallylydnad för att komma upp i mästarklass. Och de i den högsta klassen nya skyltarna har vi redan börjat träna på.

Än så länge känns det som att vi kommer att ha en del nytta av de grundkunskaper som Garbo har sen vi tävlade lydnad i hennes ungdom. Till exempel så testade jag att skicka henne till en kon, när vi var i Årsta och tränade förra veckan. Och det mindes hon perfekt. Bärande av föremål bör inte heller bli något problem. Det svåraste blir nog att få ner föremålet tillräckligt snabbt i fickan efteråt.

Vi har också stor nytta av att jag i freestylen har lärt henne att skilja på ”snurr” och ”spinn” och att backa från mig i frontposition.

Men eftersom vi bara gör blindbyten vid tunnlar i agilityn, så blir jag tvungen att lära henne att blindbyta på kommando. Jag kom dock på att jag kan be henne att göra en halvhalt, innan jag säger ”stjärt” och använder en kroppssignal som visar att hon ska byta sida, och hon fattade snabbt vad jag menade.

Därför siktar vi nu på att kunna debutera i mästarklass i december. Det jag fasar mest för är att jag inte ska komma ihåg banorna (det blir svårare ju fler skyltarna blir, tycker jag) och att domaren bestämmer att Garbo ska stå i honnören. För det är inte lätt när man är en låg tax som hela tiden vill titta på matte. Då dimper rumpan gärna i backen.

Som vanligt har jag plåtat av banorna som vi har tävlat på. Alla tre har varit lite småkluriga, fast på olika sätt, och gett mig idéer om vad vi måste träna mer på.

Den översta banskissen föreställer banan på filmen ovan.

Rallylydnadsbana avancerad klass av Åsa LundberghRallylydnadsbana avancerad klass av Diana HuukiRallylydnadsbana avancerad klass av Carola Hag

Detta inlägg publicerades i Filmer, Garbo, Rallylydnad, Tävlingar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s