Jag kan faktiskt springa lite!

Ingen är mer förvånad än jag över att jag i helgen har blivit inspirerad till att förbättra min balans och därmed förmåga att accelerera ur framförbyten och snabba riktningsändringar på agilitybanor. Eller över att det ens är möjligt.

Jag har alltså gått kurs i”balans och koordination för agilityhandlern”, för den finske domaren, agilityföraren och instruktören Seppo Savikko. Och inte en enda gång tvingades jag lyssna på det tröttsamma: ”Spring fortare!” Tvärtom. Förmodligen var det därför som jag faktiskt testade varenda övning.

Seppo är dödligt seriös, men absolut inte omänsklig. Vi har liksom alla våra brister och skavanker – och samtidigt utvecklingspotential – var hans inställning. Och tack vare den lyckades han till och med få mig att springa, tvärnita och hålla balansen i framförbyten där jag var tvungen att rotera på den jäkla högerfoten.

Det gäller liksom att värma upp på rätt sätt. Att lära sig att lägga vikten på rätt ben och inte luta sig åt fel håll, för då vinglar man till och tvingas ta alldeles för många steg. På köpet riskerar man förstås att både tappa hunden, riktningen och farten.

Under kursen insåg jag faktiskt att jag omedvetet har gjort en del saker rätt under alla år. Skillnaden är att nu är jag medveten om det och har satt ord på vad jag gör, vilket ger mig möjlighet att utveckla de färdigheterna och min lilla kroppskontroll mer.

Shit, vad kul jag har haft. Och vilka ömma muskler jag har. Men vad träningssugen jag är. Så nu funderar jag som bäst på hur jag ska kunna inkludera flickorna i träningen av mig själv.

Genomgång av filmerFramförbyteBalansövningRunda koner-tävlingAgility-stege

Detta inlägg publicerades i Agility, Kurser. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s