Pytteligan 2014 är avgjord

För en vecka sen avgjordes årets Pytteliga. Det var faktiskt på samma datum och plats, och med samma domare och tävlande, som 2013. Fast vi var några färre i söndags.

Flickorna har tyvärr knappt deltagit i år. Jag lyckades diska båda på den tjorviga banan under den första deltävlingen på Nacka BK. När nästa deltävling, arrangerad av Huddinge HU, ägde rum var Chaplin skadad och Garbo och jag kom inte iväg. Och när den tredje avgjordes, på Norsborgs Lokala Kennelklubb, var båda flickorna skadade.

Men i finalen, som SAgK arrangerade på Ekelundsplanen, startade iallafall Garbo. Det gick över förväntan. För trots att jag tappade henne rejält i en sväng så vann vi och klättrade några placeringar i det sammanlagda resultatet.

Finalbanan i Pytteligan 2014

Mijas precis lagom svåra och för X-smallhundar väl avvägda finalbana såg nästan så här ut. Men när jag skickade Garbo på sjuan tog jag i för mycket. Hon trodde att jag menade slalom. Och så fel ute var hon inte, utan ena änden av slalomhindret var mycket längre upp och hamnade i hennes linje.

Pyttemästare 2014 blev, efter två vinster och ytterligare två fina placeringar, välförtjänta och duktiga Kickan och Ärtan. Grattis till er, tjejer.

Pyttemästarna 2014 - Kickan och Ärtan

Så här blev slutresultatet:

Slutresultat Pytteligan 2014

Detta inlägg publicerades i Agility, SAgK, Tävlingar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s