Det är – tydligen – aldrig för sent

Garbo och jag har mångaSlalomälskaren Garbo. Foto: Gunilla Lindström
svagheter på agilitybanan.

En som har retat mig i många år – och som jag inte fattar att jag inte har tagit itu med tidigare – är en viss typ av slalomutgångar. Nämligen dem där jag rundar sista pinnen långt före Garbo och byter riktning.

I vänsterhandling handlar det alltså om att svänga till vänster och i högerhandling att svänga till höger.

Hittills har jag på tävling försökt att komma till sista porten strax före Garbo, så att jag kan pusha henne i rätt riktning. Men jag kan inte påstå att det brukar bli särskilt bra. Framför allt för att jag vet att jag är urdålig på att tajma pushen, vilket gör mig osäker. Och gissa hur det påverkar den stackars taxfröken.

För några veckor sen, efter att vi hade varit i Linköping och tävlat, fick jag för mig att göra nåt åt problemet. Så nu har vi tränat på dessa svåra slalomutgångar vid tre tillfällen.

Faktum är att Garbo inte har haft några som helst problem med övningarna. Hon har vid varje försök fortsatt att ta varenda port och inte hakat på mig. Jag har förstås varit noga med att oftast belöna henne i sista porten, för att förstärka rätt beteende, och endast i några få fall belönat henne när hon har kommit ifatt mig.

Idag testade jag till och med att vinkla så spetsigt att jag liksom sprang tillbaka och mötte Garbo, medan hon gjorde färdigt slalom. Och inte ens det fick henne att komma av sig.

Men tänk att det ska vara så svårt att få mig att våga utmana oss. Det är ju utvecklande. Nu hoppas jag att det kommer nån liknande situation på lördag, när vi ska tävla inofficiellt på Stockholms Hundsportcentrum.

Om jag inte minns helt fel såg slalompassagen mitt i agilitybanan i Linköping ut ungefär så här. Jag löste den med högerhandling hela vägen. Och fick alltså – enbart på grund av mitt nojande – en onödigt vid och osäker sväng från slalom till tunneln.

Slalompassage

Detta inlägg publicerades i Agility, Garbo, Träning. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Det är – tydligen – aldrig för sent

 1. kerstin spira skriver:

  Vem är smartast? Taxfröken Garbo eller…
  Håller på Garbo på lördag, om matte ursäktar….

 2. Sofia skriver:

  Lycka till på tävling 🙂

 3. Mari skriver:

  Tack, tack. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s