Agilityskor med rätt form och färg

Har visserligen bara hunSalomon Speedcross 3 GTXnit testa dem en gång på tävling och en gång på träning hittills, dessutom på samma underlag – agilitymatting – vilket förmodligen är det som de funkar sämst på.

Men jag är ändå sjukt nöjd med mina nya agilityskor. De är otroligt sköna och jag känner mig nästan snabb i dem.

Det hade gått hål i mina gamla, lite stelare men också lätta, agilityskor. De var bra att springa i och hade hyfsat mönster på sulan. Men efter nåt lopp svullnar mina fötter och då var de inte längre bekväma.

Jag har himla svårt att hitta bra dojor över lag, på grund av min onda högerfot. För att den ska få bästa möjliga stöd måste hälen vara lite upphöjd (har lärt mig nu att man tydligen mäter nåt som kallas ”drop”) och skon ganska stabil i sidled. Jag har dessutom breda fötter.

Eftersom många verkar vara himla nöjda med Salomon Speedcross 3 som agilityskor, så provade jag till slut ett par. Och mycket riktigt. Precis som jag, när jag har googlat, har sett att andra har skrivit, så fick jag gå upp en storlek.

Skorna finns i nästan hur många färgkombinationer som helst. De flesta skulle jag inte drömma om att ta på mig. Dessutom ville jag ha gortexvarianten. Den ska vara bäst på att hålla sig torr. Och till min glädje finns den i den för mig perfekta färgkombinationen på bilden ovan.

Dock inte i Sverige. Utan jag skickade efter mina skor från en tysk sportaffär och fasade lite för att nåt med köpet skulle strula, eller att det skulle visa sig att skorna var kopior av sämre kvalitet (även om inte priset tydde på det). Men så verkar inte vara fallet. Och leveransen var precis lika snabb som den har varit när jag har handlat på svenska sajter.

Hoppas att jag är lika nöjd om några månader.

Detta inlägg publicerades i Agility. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s