Förberedelser inför Julhoppet

Jag lurade iväg Gunilla till ridhuset igår kväll. Men trots att vi inte var klara och åkte därifrån förrän klockan hade passerat midnatt verkade hon vara nästan lika nöjd som jag.

Garbo fick träna på bland annat avancerade slalomutgångar och en kombination med för klass III normal hopphöjd, det vill säga 30 cm. Jag tränar annars mest på lägre hinder med henne nuförtiden. Och nog märks det skillnad när hindren blir högre, till skillnad från när hon var yngre. Inte minst på farten.

Chaplin fick köra lite motivationsövningar med en kort rak tunnel och en kon som hon skulle runda. Och så fick hon ta slalom några gånger.

Dessutom fick båda träna på en kort kombination med bara tunnlar. Min plan är nämligen att de ska få starta i en tunnelklass under mellandagarna. Varken Garbo eller Chaplin har nånsin kört en sån bana och jag kan mycket väl tänka mig att Chaplin efter några tunnlar kommer att tycka att det är konstigt och börja tveka, om vi inte förbereder oss.

Vi brukar delta i Ulricehamns BK:s inofficiella ”Julhoppet”. Tidigare vintrar har tävlingen arrangerats i ett ridhus, men i år äger den rum i en sporthall med konstgräsunderlag. Det ska bli så kul. Garbo får förstås köra de båda öppenklasserna också.

I tunnelklassen blir det alltså bara tunnlar, förutom första och sista hindret som ska vara låga hopphinder. Det innebär att Chaplin får smygstarta lite med hopphinder. Jag hade nämligen tänkt vänta med dem till efter årsskiftet. Några dar hit eller dit spelar dock knappast nån roll.

Men det gäller att förbereda sig. Så igår kväll passade vi på att köra lite vanliga ”basic grids” också. Höjden blev lite hög för Chaplin. Annars tycker jag att det ser bra ut.

Detta inlägg publicerades i Agility, Chaplin, Filmer, Träning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s