Garbo distriktmästare igen

DM i agility är en av årets roligaste tävlingar. Det har jag alltid tyckt. Och i lördags var Garbo med på sitt elfte (!) DM.

Under det första var hon nio-tio veckor och lärde bara känna miljön som jag redan då visste att hon skulle komma att tillbringa en stor del av sitt liv i. 2005 var hon några månader för ung för att få tävla och fick nöja sig med att vara föråkare. Men alla DM efter det har vi deltagit i.

2007 och 2008 vann vi faktiskt individuellt. Och 2012 kom vi tvåa.

Men att det inte skulle bli nån individuell pallplacering i år förstod jag redan efter sex hinder på den inledande hoppbanan, då Garbo istället för att ta en tunnel tog ett hopphinder lite längre ut. Och jag vet precis varför. För samtidigt som hon gjorde det fick jag se min utsträckta högra hand som pekade rakt mot just hopphindret.

Å andra sidan var det bara det felet som jag gjorde i Stockholms Hundsportcentrum. Och Garbo gjorde faktiskt inget. Varken i de individuella klasserna eller i lagloppen.

Det var första gången som vi tävlade lag på DM. Jag tror att det här var tredje året som sådana klasser arrangerades. Vi tävlade för Stockholmsavdelningen, där jag också är medlem. Garbo och jag var nämligen det enda smallekipaget som i vanliga fall tävlar för SoSu som var anmälda till tävlingen.

Vårt lag lyckades vinna båda smallagklasserna och därmed distriktsmästerskapet. Vi var till och med tävlingens enda lag som inte drog på sig ett enda fel.

För att jävlas med speakern hade vi döpt oss till Shelterritaxillons. Förutom mig och Garbo bestod laget av Linda med Bella, Dionne med Ebba och Anna-Karin med Borat.

Shelterritaxillons
Så här såg det ut bakom kameran när bilden på våra stjärnor togs:

Bakom kulisserna. Foto: Annie Englund

Detta inlägg publicerades i Agility, Garbo, Tävlingar. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Garbo distriktmästare igen

  1. BMW o Arlo skriver:

    Stort stort grattis!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s