Massor av klappar på Julhoppet

Jag vet inte vilket år i ordningen det var, men i söndags deltog jag och flickorna återigen i Ulricehamns BK:s Julhoppet. För varför bryta en efterlängtad tradition? I år slapp vi dessutom ridhuset i Blidsberg, eftersom tävlingen var förlagd till en ny och fräsch sporthall med konstgräs, på Lassalyckan i Ulricehamn.

Och vilket lyft det var. Läktaren var rymlig och på planen fanns det utrymme för skojklasser vid sidan av de vanliga öppen agility-, öppen hopp- och tunnelklass.

Flickorna deltog i julklappsapporteringen, som var som ett miniuppletande. På 60 sekunder fick hundarna apporter max tre julklappar var i en stor ruta med många paket. Förarna fick stå kvar vid en kon en bit därifrån, skicka sina hundar och sen försöka dirigera dem.

Förvånansvärt nog fixade Chaplin det hela i ett nafs. Pang, pang, pang! Tre raka och rätt tveklösa skick. Så där bara. Garbo sprang sin vana trogen och letade efter den bästa julklappen en stund. Men så snart jag kom på att jag skulle berömma när hon stannade till vid ett paket så apporterade hon det.

En jätterolig tävling, med andra ord. Med oss hem från den fick vi både en rulle bajspåsar, disksvampar och lite olika slags hundgodis. Några tuggisar hade de nöjda flickorna dessutom redan satt i sig.

Garbo och jag lyckades också vinna favorithundgodis i både agilityklassen (placering 5) och hoppklassen (placering 7). Vet inte riktigt hur många starter det blev till slut i varje klass, men mellan 50 och 60 nånstans i small.

Så här såg vårt hopplopp ut.

Dagens största vinst var förstås att kunna avsluta 2014 med att äntligen tävla agility med Chaplin igen. Det var första gången sen i mitten av maj. Och allra första gången som hon körde en tunnelklass, vilket kändes perfekt att börja med.

Så här såg vårt lite darriga, men lyckliga lopp ut.

Garbos tunnellopp klantade jag bort med ett mycket otydligt blindbyte.

Men snacka om att tävlingen var ett perfekt sätt att springa ner julmaten på. Vi hade nära, lokalen var toppen och arrangemanget mycket bra.

Detta inlägg publicerades i Agility, Filmer, Tävlingar. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Massor av klappar på Julhoppet

  1. Pingback: Förnedrad, förtvivlad och förbannad | Allroundtax blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s