Chaplin har tjoat igen

En gång sägs ju vara iMari och Chaplinngen gång. Så när Chaplin, för första gången sen i augusti, tjoade till, för en dryg månad sen, försökte jag att inte bry mig.

Men så hände det igår igen. I samma hall, det vill säga Stockholms Hundsportcentrum i Väsby. Och nu kan jag omöjligt ignorera det längre.

Fortfarande är det höger fram som hon lyfter medan hon tjoar, ser bekymrad ut och linkar ett par steg. Efter några sekunder är allt över och Chaplin är lika glad och träningsvillig som vanligt.

Uppenbarligen är det nåt som är fel, trots att alla undersökningar som specialistveterinärerna gjorde i somras visade på motsatsen. Och trots att hon både har vilat och rehabats sen dess.

När jag gick av flickorna igår efter lydnadsträningen snackade jag i telefon med Gunilla, som gjorde sitt bästa för att peppa mig. Och nu har jag bestämt mig för att Chaplin kan ha en ärrbildning i en muskel.

Det känns iallafall inte omöjligt. Hon fick trots allt en smäll över bogen/ryggen av en ung och glad, men omdömeslös, border collie-kompis i februari förra året. Och efter det gick hon orent i några dar.

Faktum är att hennes beteende påminner en hel del om Divas, när hon hade en pytteliten ärrbildning i en muskel högt upp i vänster armhåla. Vid en viss vridrörelse så nöp det till och gjorde skitont. Så Diva lyfte framtassen, tittade panikslaget på mig i några sekunder och var sen som vanligt.

Det var veterinär Håkan Kasströms superkänsliga fingrar som hittade Divas lilla, lilla knuta och uppmanade mig att massera för att mjuka upp dess stumhet. Jag lyckades aldrig känna ärrbildningen igen, men masserade regelbundet området där den satt. Och så småningom slutade Diva att lyfta benet och visa att det gjorde ont.

Därför chansar jag nu på att det är nåt liknande som Chaplin har drabbats av och att det visar sig när tassen liksom nyper fast på det extremt halkfria underlaget. Vad annat än att massera kan jag göra? Enligt veterinärerna är det ju inget fel på henne.

Detta inlägg publicerades i Chaplin. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Chaplin har tjoat igen

  1. Carina skriver:

    Hej Marie!
    Laser kanske kan hjälpa henne. Har du provat det?
    //Carina 😃

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s