Garbos första poäng som håller SM-kvalkvalitet

Stolta Garbo med sin första mästarklassrosett
Vi var rätt nära på Stockholm Hundmässa. Då fick Garbo endast ett poängavdrag på banan. Men så lade hon sig ner i honnören, där hon skulle stå, efter cirka en minut. Så där rök ytterligare 10 poäng och vi slutade på 89 poäng.

I söndags, när Ulla och jag var i Norberg och deltog i Fagersta KK:s dubbla mästarklasser, var jag inte direkt hoppfull efter den första. För Garbo var inte så lite uppjagad, vilket smittade av sig på mig, och vi fick endast ihop 84 poäng.

Vi klarade dock ”bärande av föremål”. Det var första mästarklassen som vi har deltagit i som den skylten har varit med. Och som jag har nojat för den. Att under gång behöva böja sig ner och ta vanten och dessutom hinna få ner den i fickan före nästa skylt är en pärs. Inte blev det lättare av att jag hade glömt vanten som vi har tränat med i min bil, som alltså stod i Stockholm.

Mästarklassbana rallylydnad av Marketta Mokko
Efter det tog vi en dryg timmes promenad i snön, vilket lugnade Garbo en del. Så i nästa klass gick det lite bättre, även om det strulade i slutet när det var väldigt tajt mellan skyltarna. Dessutom blev det en konstig vinkel till skylten där hon skulle stå och jag gå runt henne, så jag blev nästan tvungen att kliva över skylten.

Allra gladast är jag över att Garbo fixade att stå blickstilla på min högra sida under hela honnören. Det trodde jag faktiskt inte. För det är svårt och känns helt onaturligt. Både för henne och mig.

Det var iallafall en himla kul bana, där domaren hade tänkt till och hållit sig till ett lite udda tema. Jag upptäckte det inte först, men det är faktiskt endast vid startskylten som hunden ska sitta. Resten av banan har bara två stopp, och då ska hunden ligga och stå.

97 poäng fick vi ihop. Så nu behöver vi ”bara” fyra lika höga poäng till, om vi ska kunna kvala till årets SM. Och försöka tänker jag göra. Jag tror att vi har 448 av maximala 500 poäng just nu.

Detta inlägg publicerades i Garbo, Rallylydnad, Tävlingar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s