Lydnadstips från proffset Anne

Goda råd från AnneEgentligen skulle Garbo och jag ha tävlat rally igår. Men sent i fredags kväll blev Chaplin akut dålig i magen. Det rann liksom ur båda ändar på henne.

Som tur är har det inte upprepats sen igår morse. Trots att hon idag har fått lite, lite Eucanuba Intestinal i både blöt och torr form.
Så jag hoppas att vi slipper bakslag.

Det är verkligen fasansfullt med magsjuka hundar. Och när jag såg att det på natten kom några ljusa bloddroppar höll jag på att svimma. Chaplins allmäntillstånd har dock inte varit det minsta påverkat. Hon är lika pigg och bekymmersfri som vanligt.

Ungefär som i fredags förmiddag, alltså. Då var vi hos Anne Dahlin för att bli drillade i lydnad. Av nån anledning, som jag knappt minns längre, har jag nämligen fått för mig att jag i vår ska köra lydnadsettan med Chaplin.

Hon kan momenten. Men det är inte alltid som hon har lust. Framför allt inte när jag sträcker fram en främmande apport. Jösses, vad duktig hon är på att knipa igen käften då. Envisas jag öppnar hon den till slut, så att jag kan hälla in apporten. Förhoppningsvis kanske vi kan få en femma iallafall. För hon sitter still, tuggar inte och överlämnar apporten som hon ska.

Inkallningen ser också lustig ut. Chaplin vänder liksom två meter innan hon är framme vid min vänstra sida och backar in i positionen. Jag tror att det från början berodde på att hon var osäker på vilken sida som hon skulle in vid, vilket fick henne att stanna och fråga mig. Hon kan ju gå fot på båda sidor, tack vare rallyn och freestylen.

Men Anne hade tips att ge angående båda problemen, se anteckningarna ovan som Meta var snäll och gjorde åt mig. Så nu har vi ytterligare några veckor på oss att träna innan det är tänkt att vi ska debutera.

Allra mest måste jag utmana Chaplin så att hon lär sig att hålla ihop ett helt program. Jag är verkligen sjukt dålig på att träna helhet. Det är liksom mycket roligare att belöna massor hela tiden. Och det håller förstås taxpyret med om.

Chaplin är inte det minsta kinkig med vad hon får, utan det mesta i matväg duger som belöning. Så de närmaste dagarna får hon nöja sig med Intestinal-kulor.

Detta inlägg publicerades i Chaplin, Lydnad. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s