För låga(!) hinder

_DSC6475

Vem hade kunnat tro att jag nånsin skulle beklaga mig över för låga hinder?

Inte jag iallafall.

Men faktum är att Garbo har otroligt svårt för att ta hindren i rallylydnad på allvar. Så hon travar över dem. Det leder ofta till att hon slår i, som på Robbans bilder från Uppsala HU:s tävling för 10 dar sen. Och när vi var i Motala ett par veckor tidigare till och med rev hon.

_DSC6481

Garbos beteende beror dock inte uteslutande på höjden, som för hundar upp till 30 cm i mankhöjd är 10 cm, utan också på att hon vet att hon direkt efter ett hinder ska in i fot- eller heelposition. Så det är liksom inte lönt för henne att ta i och hoppa ordentligt.

Det här är faktiskt svårt att träna bort. Jag gjorde ett försök för en vecka sen, med hjälp av ett tydligt: ”Hopp!” Sen belönade jag med bollkast och då gick hon naturligtvis igång.

Men det gäller att hitta en bra balans, så att jag direkt efter hindret får tillbaka henne till min sida igen – lugn och samlad.

I varje mästarklassbana finns det två obligatoriska hinder, därför måste jag helt enkelt lösa det här problemet. För vi har definitivt inte råd att förlora en massa poäng på vad som för oss borde vara superlätta moment.

Annons
Detta inlägg publicerades i Garbo, Rallylydnad, Regler. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s