Chaplin tävlar agility igen

Efter nästan tio månader var det i söndags äntligen dags för mig och Chaplin att tävla agility igen.

Vi hade så kul. För Chaplin kändes lika taggad som precis innan det ofrivilliga uppehållet.

Det har hon också gjort på träningen, som vi drog igång för några månader sen. Så jag måste alltid tvinga mig att komma ihåg att hon inte alls har samma ork och uthållighet som Garbo. Några korta övningar per pass är alltså allt som vi kör.

Jag känner dock att jag är rejält ringrostig i min handling. För att köra Chaplin är nåt helt annat än att glida runt med Garbo. Chaplin är varken hindersäker eller självständig. Dessutom måste jag hela tiden heja på henne och försöka vara i rörelse så mycket det bara går. Och det är skitjobbigt.

I agilityklassen låg hindren på 30 cm. Men det kändes som att hon klarade det bra. Tyvärr glömde jag ett kort ögonblick att det inte var Garbo som jag körde, så jag började gena lite för tidigt på ett ställe. Det fick Chaplin att ta fel tunnelhål.

I hoppklassen var hindren sänkta till 25 cm, vilket vi uppskattade till max. Tyvärr lyckades jag tajma framförbytet före slalom helt fel, vilket fick den stackars taxen att missa första porten.

Jag tror helt enkelt att jag inte märkte eller fattade vilken fart hon höll, vilket var urklantigt och otroligt dumt. För tvära och bromsande framförbyten kan så klart på sikt leda till att hon slutar springa på.

Dessutom är jag lat som inte hämtar upp henne direkt vid tunnelutgången före däcket. Hade jag gjort det, istället för att stå still och vänta in henne, hade vi säkert tjänat lite tid där. Å andra sidan var referenstiden så hård att vi hade fått flera sekunders tidsfel även om vi hade sprungit hela loppet klockrent.

Detta inlägg publicerades i Agility, Chaplin, Filmer, Tävlingar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s