Lydnadsprovsdiplom till Garbo

Garbo med sin LP-rosettJag är verkligen ingen rosettnörd. Med tanke på hur dyra rosetter är tycker jag mest att de är ett slöseri på pengar.

Men just den på bilden bad jag faktiskt om, för jag tror att det är den första som nån av mina flickor har fått i lydnad. Och visst har jag, likt många andra, några få speciella rosetter sparade på en anslagstavla här hemma.

Det har alltså varit ”lönsamt” att damma av Garbos gamla lydnadskunskaper. På två starter under försommaren har hon tagit två förstapris i klass II. Och i onsdags på Stockholmsavdelningen kunde hon också lägga en tionde titel till sin meritlista – LPII.

Inte så illa, med tanke på att vi faktiskt nollade läggande under gång. Jag tror att det var för att det duggregnade och att Garbo hade fått nog av att ligga i det våta gräset efter det långa gruppmomentet. Som tur är har läggande under gång bara koefficient 1.

Precis som på förra tävlingen fick vi en 10:a på rutan, som ju är Garbos paradmoment.

Hon blev dock snopen när hon inte fick springa till den igen då jag skickade henne över hindret. Rutan låg nämligen rakt bakom hindret. Garbo var med andra ord inte direkt villig att göra som jag sa, när jag drog i med ett bestämt ”sitt”. Tempot tillbaka till mig över hindret blev otroligt långsamt och där rök så klart en del poäng.

I fjärren tjöt hon lika mycket som förra gången vi tävlade. Det var synd. För skiftena gör hon faktiskt riktigt bra.

Förvånansvärt nog räckte våra blygsamma 164,5 poäng till placering 2 av 7 startande ekipage.

Nu är det nog färdigtävlat i lydnad för Garbos del. Visst vore det kul att lära in treans moment. Men jag tror aldrig att jag får Taxfröken att ta metallapporten. Den är nåt av det äckligaste hon vet, trots att jag lärde henne att gripa teskedar redan när hon var tio veckor.

Detta inlägg publicerades i Garbo, Lydnad, Tävlingar. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lydnadsprovsdiplom till Garbo

  1. Paola Oscarsson skriver:

    😀 Grattis till er! 😀

  2. Ninnie Lindvall skriver:

    GRATTIS!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s