Misslyckad noseworkträning

Vi har så klart inte alls tränat så mycket nosework den senaste månaden som jag hade tänkt. Men för ett par veckor sen var Chaplin och jag med på ett andra och, för denna höst, avslutande kurstillfälle.

Hundarna fick söka små, små kongbitar med en droppe eukalyptushydrolat på. Mest var vi utomhus. Vid en container, vid en vägg med träbackar och vid en husfasad. Chaplin jobbade på bra och uppskattade att få leka med kongen på snöre.

I går kväll kom Meta och jag också iväg till Bromma Blocks-garaget där vi tränade en stund, på kongbitar utan eukalyptusdoft. Då gick det betydligt sämre, för att inte säga helt åt helvete. Jag är inte säker på varför, men jag var gråtfärdig när jag åkte därifrån.

Förmodligen är jag alldeles för dålig på att räkna ut var doften kommer att hamna för en pytteliten hund. Dessutom verkar Chaplin tycka att det är läskigt att klättra på grejer när hon söker. Sen har vi kanske tajmat belöningen fel. Men framför allt blev hon nog skrämd när belöningskongen dunsade in i gallret framför nosen på henne där en kongbit var gömd.

Det hela slutade iallafall med att Chaplin backade så fort hon kände doften av kongbitar. Hon ville inte gå i närheten av dem, utan såg mest besvärad och ynklig ut. Som om det hela var en förbudsövning.

Nu måste jag se till så att vi lyckas under nästa träningspass. Jag tänker inte lämna nåt åt slumpen.

En liten tröst i gårdagens eländet var att jag också hade stjärnan Garbo att träna med. Hon skötte sig perfekt, trots att hon har tränat ännu mindre än Chaplin. Eller kanske därför. Det kan ju vara så att jag bara inte har hunnit förstöra hennes noseworkglädje än… Hoppas verkligen inte det.

Meta tog några bilder på mig och Chaplin under sista kurstillfället.

"Kan kongbiten vara där inne?" Nosework-taxen Chaplin arbetar Noseworkövning mot vägg

Detta inlägg publicerades i Chaplin, Kurser, Nosework. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s