Jag har träffat mina idoler

Jette och AddiIngen kan anklaga mig för att ha varit patriotisk på Stockholm Hundmässa idag. För jag hejade inte främst på svenskarna, som dock återigen tog ett välförtjänt guld, i lagtävlingen på nordiska mästerskapen i freestyle.

Nej, jag var spänd och förväntansfull inför att äntligen få se ekipaget till höger i verkligheten. Alltså mina freestyleidoler – danska Jette och Addi.

Trots det blev jag förvånad över min starka reaktion. För så fort jag fick se oemotståndliga Addi vid sidan av finalringen förvandlades jag till en fontän.

Visst har jag lätt för att bli rörd, men ändå…

Tyvärr kunde jag alltså inte se deras program till One Night in Bangkok särskilt tydligt. Tårarna liksom bara sprutade. Som tur är har Tjabo filmat, så jag kommer att kunna se det.

När jag gick fram och hälsade efteråt verkade Jette uppriktigt glad över att träffas (vi har haft lite mejlkontakt under årens lopp) – och då började tårsprutandet om. Plus att jag slängde mig runt halsen den stackars människan. Hon måste ha trott att jag är galen.

Men det är jag faktiskt inte. Utan bara sjukt imponerad över deras fina samspel och framgångar under årens lopp. Detta var åtminstone det tredje NM:et som de deltog i. För jag vet att de tidigare år har kommit både trea och femma, vilket jag anser vara helt fantastiskt.

I år placerade de sig inte lika högt. Enligt Jette var Addi väldigt mycket självständig tax med massor av egna idéer just idag. Men hon jobbade hela tiden på och var inte ens i närheten av att ge nåt ljud ifrån sig. Så där har både jag och Garbo otroligt mycket att lära.

Idiotisk som jag är hade jag inte kameran med mig. Och mobilen fixar varken långa avstånd eller halvskum belysning. Men jag kan ändå inte låta bli att lägga ut några bilder från deras program.

SuperfreestyletaxenSchack mattSå duktiga

Detta inlägg publicerades i Freestyle, Taxar, Tävlingar. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Jag har träffat mina idoler

 1. Setterfnatt skriver:

  Ha ha vet hyr det känns! Är precis likadan själv 🙂 var kan man se filmen?

 2. Karin MD skriver:

  Kan inte heller se bra freestyle utan att gråta. 🙂

 3. AnnaP skriver:

  Åhhh vad jag förstår dig! Minns min egen reaktion för två år sedan när en vit boxer deltog i tävlingen. Sedan FÅR man vara lite galen och lättrörd, hellre det än stram och känsokall.

  Måste berätta vad J sade när vi träffat er igår: ”Vilken underbar människa, henne gillar jag!”
  (Jag tror på att man ska berätta snälla saker som sägs, så att den det berör får höra det.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s