Långhoppet – ännu en regelmiss?

Jag var som en röd gris i ansiktet när vi kom hem från Stockholmsavdelningens Fortare tre!-tävling i söndags. För när inte Garbo och jag tävlade så var jag ögon i sekretariatet och tillbringade alltså hela dan i stekande sol.

Kanske var det därför som jag inte orkade skärpa till mig och köra ordentligt. Jag kände mig helt enkelt lite off, så vi diskade oss så klart i båda loppen. Sen chansade jag också på ett par ställen. Ingen av chansningarna funkade. Främst för att jag bar mig klumpigt åt. Men nu har vi nåt mer att träna på.

Agility III Stockholmsavdelningen 25 augusti 2013Agility III Stockholmsavdelningen 25 augusti 2013

Garbo rev det där långhoppet. Främst för att det hade tre delar och med stor sannolikhet var maxat. Det har Garbo jättesvårt för, vilket inte är konstigt. Hon har ju under större delen av sin karriär tävlat på två delar (tre blev tillåtna först den 1 januari 2012) och har väl helt enkelt förutfattade meningar om hur långt och högt långhoppet ska vara. Och faktum är att med tre delar så blir långhoppet inte bara längre, utan också högre.

Det bästa hade förstås varit att man i small hade lagt till en lägre del före, istället för en högre efter, de två ursprungliga delarna. Då hade hundarna tvingats att hoppa långt, utan att samtidigt behöva hoppa högre. Men det var väl ingen i ARG som tänkte på det – heller.

Fotona är tagna av Gunilla Lindström.

Annons
Detta inlägg publicerades i Agility, Garbo, Regler, Tävlingar. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Långhoppet – ännu en regelmiss?

  1. Paola Oscarsson skriver:

    I like..

  2. Ninnie Lindvall skriver:

    Det här var nytt för mig, måste erkänna att jag tydligen missat att göra läxan. Har nu lusläst reglerna om långhoppet. Jag hittar angivelse av maxhöjd för första långhoppsdelen, och den sista för large. Ingen höjdangivelse för sista delen, varken för medium eller small. Den första anges till 15 cm och delarna ska vara sluttande, så står det. Effekten av det bli ju precis som du skriver att ett långhopp med tre delar även blir högre. Njä, det här gillade jag inte riktigt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s