Heather gav heelworkinspiration

Tråkigt på kursFlickorna var inte så nöjda med att bara vara åhörare på Heather Smith-kursen i heelwork i Karlstad i början av veckan. Garbo blev till och med övertydlig i sina försök att få mig att förstå.

Som tur var kunde vi utnyttja lunchpauserna till att träna i lilla fina Dog-o-rama hundhall.

Cruftsvinnaren var sympatisk, energisk och inspirerande. Bland annat fick jag bekräftat att treat & train-apparaten som jag köpte nyligen kommer att bli användbar i Garbos heelworkträning. Åtminstone så använder Heather olika former av ”springbelöningar” för att pigga upp sina hundar under all precisionsträning nära henne.

Jag fick också lite idéer om hur jag ska tänka när jag koreograferar heelworkprogram. För Heather uppmanade oss att hitta hotspots och att röra oss i tydliga mönster. Det har jag inte tänkt på tidigare. Syftet är både att förstärka låtens tema (så att domarna uppfattar det – medvetet eller omedvetet), utnyttja så stor del av planen som möjligt och att hitta lämpliga punkter att göra effektfulla rörelser på i förhållande till var domarna sitter.

Garbo och jag började med springbelöningarna lite kort igår, efter ett agilitypass. Det kändes riktigt bra. Så jag hoppas att det inte kommer alltför mycket regn i morgon. För då har jag tänkt att vi ska fortsätta träna på framför allt backa i de fyra positioner som vi försöker få till.

Detta inlägg publicerades i Freestyle, Hundhallar, Kurser. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Heather gav heelworkinspiration

  1. BMW och Arlo skriver:

    Alltid roligt och inspirerande att gå kurs för proffsen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s