2014 i backspegeln

Det blir sällan som man har tänkt sig. Men det betyder ju inte att det inte blev rätt bra ändå.

Så här kan man sammanfatta flickornas tävlingsår 2014:

Garbo

I agility har hon nog gjort sitt resultatmässigt starkaste år på länge, trots att vi inte har tävlat så himla mycket. Till nästa års SM har hon nämligen, utan att jag på något sätt har satsat på det, tagit två hoppinnar och tre agilitypinnar. Jag har faktiskt för mig att hon hann ta ett par agilitypinnar i våras som räknades till kvalåret inför sommarens SM också.

I freestyle inledde hon året med att bli den första svenska tax som har erövrat diplom i heelworkklass I. Sen har vi inte tävlat nåt mer individuellt, eftersom vi inte har haft nåt program klart varken till freestyletrean eller heelworktvåan. Men med laget, Gammeldans med svans, kom vi trea i tävlingen Årets 6+.

I rallylydnad har Garbo gjort sex starter under hösten och vintern. Samtliga har resulterat i kvalificerande resultat. En avancerad klass vann hon till och med en gång. Därmed blev Garbo även den första svenska tax med diplom i avancerad klass och mästarklass.

Chaplin

Har inte alls tävlat så mycket som jag hade tänkt, eftersom hon i mitten av maj började visa att det var nåt med höger framben som var fel. Trots att hon utreddes av flera veterinärer och sjukgymnast är det ännu ingen som vet vad som gjorde ont.

Jag går fortfarande omkring lite med hjärtat i halsgropen. Men som tur är har vi bara drabbats av ett enda bakslag sen i augusti.

Hon hann i alla fall ta två pinnar i agilityklass II i våras. Och i december har hon klarat två kvalificerande resultat i rallylydnadens avancerade klass. Dessutom ingår så klart även Chaplin i Gammeldans med svans, som kom trea i Årets 6+.

Detta inlägg publicerades i Chaplin, Garbo, Tävlingar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s