Freestylekurs i Kilafors hundhall

Linda och jag höll freestylekurs i nya och fina Kilafors hundhall i helgen. Och trots att det där med hundkurser inte är vår grej, så hade vi riktigt roligt.

För det funkade otroligt bra att hålla kurs ihop. Tyckte vi iallafall. Men jag begriper så klart att det var Linda som Bollnäs HU:s medlemmar ville gå kurs för. Mig fick de liksom på köpet.

Lindas och mina åsikter om freestyle, och förhoppningar på hur sporten ska utvecklas, är väldigt samstämmiga. Vi är också överens om vad som är ett vettigt kursupplägg, och kompletterar varann bra. Linda är en fena på koreografi, förarens agerande och publikkontakt, vilket jag är fullkomligt värdelös på. Däremot gillar jag att motivera och träna hundar och att snöa in på kostym och rekvisita.

Under lördagen varvade vi teori med övningar. Vi gick igenom reglerna och hur man kan tänka, planera, träna och sträva efter att utföra sina program för att få så höga poäng som möjligt på tävling. Linda passade också på att informera om den nybildade freestylekommitténs arbete och regelrevideringen som drar igång i år. Under söndagen slipade vi på kursdeltagarnas program och hjälpte dem som ännu inte har några med lite idéer.

Ekipagen var på olika nivåer och alla var härliga att jobba med. För hundarna var charmiga och förarna ambitiösa och trevliga. Så Linda och jag ser fram emot att få se deras program framöver.

Detta inlägg publicerades i Freestyle, Hundhallar, Kurser. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Freestylekurs i Kilafors hundhall

  1. Karin skriver:

    En sån kurs vill jag också gå. Blir det repris nånstans lite närmare?

  2. Malin skriver:

    TACK för en toppenkurs!!

  3. mia skriver:

    Jag och Tove skulle gärna gå en sån kurs för er. Hoppas ni ”kommer på” att ni vill ha en här på hemmaplan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s