Certregeln som försvann

I onsdags hade SKK:s prov- och tävlingskommitté möte. Under punkt 10 på dagordningen skulle korrfelet i certregeln (som jag har skrivit om här) ha behandlats.

Men så blev det inte. För några dagar före mötet drog SBK:s generalsekreterare Peter Rimsby tillbaka sin begäran, som han hade skrivit på uppdrag av SBK:s förbundsstyrelse, om att korrfelet skulle rättas. Anledningen är att Rimsby och centrala agilitygruppens Yvonne Ahlin inte anser att det finns något i kongresshandlingarna 2010 som stödjer det som borde stå i certreglerna.

Det är så klart helt fel.

Och eftersom vi på Hundsports redaktion vet att många undrar vad som händer och vad som egentligen har hänt tidigare, så finns min långa och snåriga artikel om regelrevideringsprocessen och felet i certreglerna publicerad på Hundsport.se redan nu.

Detta inlägg publicerades i Jobb, Regler. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Certregeln som försvann

 1. Ninnie Lindvall skriver:

  Om SBK nu behöver fler skäl till varför de inte ska vara huvudman för agility så är de lika dumma som de framstår i din artikel 😉 Bra jobbat, Mari!

 2. Åsa skriver:

  ”med de strykningar och tillägg som ARG föreslog.” Om det var strykningar och tillägg som skulle med i det där dokumentet och det aldrig skrevs att ”till 5:e hund” skulle strykas så borde det väl rimligen vara kvar i reglerna och det om 10 % bara bli ett tillägg… Eller är jag naiv och tänker fel?
  Imponeras och är glad att det finns folk som du Mari som orkar re med sånt här. TACK.

 3. Jenny skriver:

  Tack Mari för en bra artikel. Nu förstår jag. Vilken soppa:-(

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s