Lyckad lydnadstävling

Även om jag inte har haft lust att blogga på länge så betyder inte det att jag och flickorna har legat på latsidan. Vi har faktiskt tävlat en hel del.

Den mest lyckade dan ägde rum på Norsborgs Lokala Kennelklubb. Chaplin tävlade i lydnadsklass I och Garbo i lydnadsklass II.

Jajamen! Eftersom arrangören dröjde med att stänga anmälan fick jag ett ryck två veckor före tävlingen och anmälde även Garbo, som inte hade tävlat lydnad på över sju och ett halvt år.

Först var jag lite orolig för att hon inte skulle minnas alla moment. Men tack vare att vi under årens lopp har kört både rally och freestyle så sitter det mesta hyfsat. Fria följet har dock aldrig varit bra, och inte har det blivit bättre av rallyn. Garbo hamnar alltid för långt fram. Om vi ändå fick köra med högerhandling. Den positionen har jag nämligen inte lyckats förstöra än.

Träningen gick alltså förvånansvärt bra. Ända fram till kvällen före tävlingen, vill säga. För när vi generalrepeterade var Meta och hennes flock med, vilket gjorde Garbo lite speedad. Dessutom var jag dum och lät henne ta den superroliga rutan flera gånger – och sen var det helt kört. Rutan har hon nämligen alltid sett som en flyballmaskin, eftersom jag tycker att det är så kul att belöna den med bollkast.

Så Garbo började tjuta som sjutton. Det gick bara inte att få tyst på henne. Det enda hon ville var att springa till rutan.

Naturligtvis hängde tjutandet kvar på tävlingen. Under platsliggningen, fria följet, när jag lämnade henne under inkallningen och under fjärren. Det var så himla synd, för flera av momenten gjorde hon riktigt bra. Framför allt fjärren. Till och med domaren sa: ”Den var perfekt. Synd att hon inte var tyst.”

Enda momentet som Garbo fick en 10:a på var rutan. Det tog dock en himla tid att få henne att sansa sig och ställa upp ordentligt, när hon förstod att hon skulle få springa till den. Men tack vare att vi trots allt gjorde alla moment hyfsat rätt så fick vi ihop 162 poäng. Så nu har Garbo två förstapris i klass II.

Chaplin tog sitt första, och hittills enda, förstapris i klass I.

Linförigheten var som vanligt en katastrof. Och inte blev den bättre av att Robban var med och att Chaplin på ännu en tävling blev lite fixerad vid honom. Men hon skärpte tack och lov till sig.

Det visade sig också att min träning hade gett resultat. Jag hade nämligen inför våra båda tidigare lydnadstävlingar nöjt mig med att hon ställde sig under ”ställande under gång” och inte alls varit noga med att hon skulle tvärnita. Inte heller hade jag läst reglerna så noga och förstått att det blir dubbelkommando om jag säger: ”Chaplin – hopp.” Så onödigt och så klantigt. Nu sa jag bara ”fot” och då slapp vi avdrag.

Hela fem 10:or fick vi. På platsliggningen, tandvisningen, ställandet, apporteringen och hopp över hinder. Totalt fick vi ihop 178 poäng, vilket jag aldrig i min vildaste fantasi hade vågat hoppas.

Så under prisutdelningen fick jag ställa mig på pallen två gånger. För just denna lördag var tydligen tredjeplatsen vikt för mig och flickorna.

Foto: Robert Widholm

Garbo i fria följet

Betyg på läggandet

Garbos

Garbo blev trea i klass II

Chaplin satt kvar och fick 10 poäng på tandvisningen

Läggande under gång med Chaplin

Jag får inte titta på Chaplin under apporteringen

Där fick vi till det!

Chaplin kom trea i klass I

Detta inlägg publicerades i Lydnad, Tävlingar. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Lyckad lydnadstävling

  1. BMW o Arlo skriver:

    Grattis! Vilka come-back-er 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s